VAŽNA OBAVIJEST

VAŽNA OBAVIJEST

Kao rezultat dugogodišnjeg rada prvo jednog čovjeka a onda i skupine entuzijasta nastale su stranice http://drzivkov.blogspot.com/ s ciljem pružanja pomoći oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koju su nadamo se bile korisne i pouzdane, kroz koje smo nastojali biti vodič onima koji nemaju koga pitati za savjet i podršku.

S obzirom na Vašu veliku zainteresiranost i posjećenost ovih stranica 12.03.2012. osnovali smo Udrugu za medicinsko informiranje , čuvanje i unaprijeđenje zdravlja Dr. Živkov stoga obavještavamo sve naše članove, korisnike i čitatelje bloga http://drzivkov.blogspot.com/ da će sve informacije vezane za Udrugu moći ubuduće pratiti na našim stranicama http://drzivkov.com. i naravno na našem i Vašem blogu.

Hvala vam što ste nas pratili sve ove godine, te se radujemo daljnjoj suradnji s Vama na našim novim stranicama.

Dobrodošli na stranice naše Udruge!!

Stranice http://drzivkov.blogspot.com/ neće biti ugašene, ali ćemo ih uređivati sukladno vremenu i mogućnostima.

/NA ZAHTJEV MNOGIH KORISNIKA NAŠIH WEB STRANICA http://drzivkov.blogspot.com/ ODLUČILI SMO IH PONOVO STAVITI U PUNI POGON./


NARAVNO POSJETITE I NAŠE NOVE STRANICE GDJE VAS OČEKUJE JOŠ DOSTA TEKSTOVA I INFORMACIJA

http://drzivkov.com
E.mail: dr.zivkov@gmail.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEMANTI I ISPRAVKE NETOČNIH NAVODA O RADU UDRUGE DR.ŽIVKOV OBJAVLJENE NA PORTALIMA EPH.

Vezano za članke objavljen u novinama i portalima EPH u zadnje vrijeme, moramo izraziti nezadovoljstvo insinuacijama navedenim u naslovu i tekstovima koji opisuju rad udruge Dr.Živkov. Naime navedeni tekstovi objavljeni su bez ikakve prethodne autorizacije s navođenjem netočnih, a u nekim dijelovima i 'zločestih' informacija iz za sada nama nepoznatih razloga. Udruga će sukladno zakonskim odredbama poduzeti određene radnje, jer hajka koju provodi navedeni EPH nemaju ni smisla, a ni svrhe ako dobro čitaju i prate naše stranice. Što oni očito ne rade nego donose popularističke naslove i tekstove iz samo njima znanih razloga.
Dragi i vjerni posjetitelji dobro pročitate naše stranice i usporedite tekstove koji se zadnjih dana plasiraju u javnost sami ćete uvidjeti koliko zločestih i netočnih informacija prenosi navedena grupacija novina i portala u vlasništvu EPH. Osobno smatramo da su naši posjetitelji dovoljno pametni i inteligentni da će uvidjeti razlike tako da ih nećemo detaljno obrazlagati ni analizirati. Jer za to nema nikakvog smisla a ni svrhe.


I za kraj što god pokušavali protiv nas i našeg rada citaramo dvije mudre izreke.
1. "MOŽETE SPRIJEĆITI DA SE ČUJU NAŠE RIJEĆI, NAŠ GLAS I NAŠE TEKSTOVE ALI NIKADA NEMOŽETE SPRIJEĆITI ISTINU"
2. "NIJE VAŽNO ŠTO SE PIŠE I KAŽE, NEGO JE VAŽNO TKO TO PIŠE I KAŽE"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBAVIJEST POSJETIOCIMA NAŠEG WEB BLOGA I WEB SAJTA

U svezi navedenih negativnih insinuacija na rad naše udruge „Dr.Živkov“ ja Dražen Živković kao predsjednik udruge „Dr.Živkov“ opetovano ističem sljedeće:

1. Udruga „Dr.Živkov“ne proizvodi,ne distribuira niti na bilo koji način čini dostupnim javnosti proizvode od konoplje koji bi bili u suprotnosti sa pozitivnim Zakonskim propisima Republike Hrvatske,

2. Udruga „Dr.Živkov“ upućuje posjetitelje naših stranica na one koji u potpunosti pružaju informacije o bolestima i proizvodima od konoplje koji mogu blagotvorno pospješiti tijek oporavka od određenih bolesti kao što je npr. CA,

3. Udruga „Dr.Živkov“ opetovano ističe kako proizvodi na koje ona upućuje nisu lijek niti imaju svojstvo lijeka već samo mogu biti nadomjestak u prehrani te da prije bilo koje konzumacije preparata je nužno posavjetovati se sa svojim liječnikom.

Iako smo to već do sada puno puta napisali osjetili smo potrebu da Vam još jednom skrenemo pozornost na sve gore navedeno.

Za Udrugu „Dr.Živkov“
Dražen Živković, predsjednik

petak, 1. kolovoza 2014.

TUMORI - TERAPIJA IMELOM


Imela se od davnina koristi kao ljekovito sredstvo. Već su i stari Grci znali za njezino ljekovito djelovanje, a u Sjevernoj Europi se imela koristi od 16. stoljeća protiv različitih tegoba.

Korištenje imele u terapiji raka počinje Rudolf Steiner, koji je 1917. god. zajedno s liječnicom dr. Idom Wegmann objavio rad o ljekovitim svojstvima imele.

Najučinkovitiji sastavni dijelovi imele su: visco-toksini i lektini imele.

Visco-toksini djeluju ponajprije citolitski, tj. pobliže, oni rastvaraju staničnu membranu tumorske stanice i tako je razaraju.
Lektini imele djeluju sporije i ponajprije citostatski, tj. oni dovode rast tumora do izvjesnog mirovanja.
Značajnije djelovanje lektina očituje se u jačanju imunološkog sistema.

Imele bjelogoričnog drva (npr. imela jabuke, jasena) imaju, čini se, viši cito-toksični efekt od imela crnogorice (npr. jela, abies i bor, pinus), što je objašnjivo, jer sadržavaju veću koncentraciju visco- toksina koji djeluju toksički na stanice tumora.

Zanimljivo je da imela ljeti sadrži više visco-toksina, dok je zimi znatno viši sadržaj lektina. To je razlog da se imela bere dva puta godišnje i urod pomiješa, kako bi se optimalno iskoristila djelotvornost imele.

Imela raste na različitom drveću kao polu-parazit. Polu-parazit stoga, jer drvu domaćinu uzima mineralne soli i vodu, ali je u stanju domaćinu staviti na raspolaganje ugljikohidrate bogate energijom, koje stvara putem fotosinteze. Zanimljivo je također, da se imela posebno obilno pojavljuje ako drvo domaćin raste u geopatskim zonama.

U antropozofskoj medicini svako drvo domaćin, na kojem se smjestila imela, ima poseban značaj. Jer različiti ekstrakti imele djeluju bitno na tumore, spol i konstituciju. To se preko MORA- testiranja može jasno dokazati.

Iz toga proizlazi, da se najdjelotvorniji preparat imele može odrediti samo putem testa. Na preparate, kod npr. firme Weleda, se ne može uvijek pouzdati kod navedenih indikacija, jer se tamo oslanjaju na iskustava, koja individualno ne moraju odgovarati pojedinačnom slučaju. Iscador™- preparati potiču s 4 drva domaćina:

Viscum mali (imela s jabuke) – Iscador M
Viscum pini (imela s bora) – Iscador P
Viscum quercus (imela s hrasta) - Iscador Qu
Viscum ulmi (imela s brijesta) – Iscador U

Da među različitim domaćinima imele zaista postoje relevantne razlike, mogla su potvrditi novija istraživanja, jer su količine, sastavni dijelovi i sadržaji npr. imele s hrasta i imele s jabuke bili potpuno različiti, što onda objašnjava različite profile (načine) djelovanja imele s različitih domaćina.

Vrstu imele, prema njenom domaćinu i firmi proizvođaču, treba u pravilu ispitati za svakog pacijenta individualno!

Navedena, preferirana primjena imele s jabuke za žene, i one s hrasta za muškarce, u velikom postotku nije odgovarajuća. Ukoliko se ne izvrši optimalni odabir, izostat će terapijski učinci!

Slijedeći učinci imele mogu se očekivati u okviru terapije tumora:

• imunološka stimulacija → opće jačanje obrambenih mehanizama, npr. protiv virusa
• regulacija topline → protiv čestog osjećaja zimice kod oboljelih od tumora
• poboljšanje općeg stanja i radne sposobnosti
• poboljšanje apetita i sna
• ublažavanje bolova kod tumora
• poticanje rada koštane srži
• bolja podnošljivost kemoterapije

Jednom studijom provedenom u više centara, na pacijentima iste dobi dokazano je izvanredno djelovanje preparata imele Eurixor™biosyn na reduciranje nuspojava kemoterapije odnosno zračenja, nakon operacije karcinoma dojke.
U odnosu na kontrolnu grupu postignuta je redukcija do 80 % kod slijedećih nuspojava:
• mučnina, nedostatak apetita
• tegobe u želucu / gornjem dijelu trbuha
• umor / umor, depresija / nedostatak poticaja
• smanjeno pamćenje / koncentracija

Zbog tih uvjerljivih rezultata niti jednom pacijentu se već iz etičkih razloga ne bi smjela uskratiti ova terapija!
Kod slijedećih tumora imamo potvrđenu učinkovitost terapije imelom:

- karcinom grla
- karcinom jajnika
- karcinom rodnice
- karcinom dojke
- karcinom debelog crijeva
- karcinom bronhija
- karcinom želuca
- karcinom mjehura

Neosporno djelovanje imele na smanjenje bolova, pogotovo u uznapredovanom stadiju, određuje njezino korištenje u terapiji. Taj njezin učinak zasnovan je na tome, što imela stimulira izlučivanje endorfina. Endorfini, kao što znamo, omogućuju bolje podnošenje bolova i uz to izazivaju osjećaj sreće.
Prije operacije tumora nije uvijek moguće provesti terapiju imelom, ali bi bilo poželjno nakon operacije osigurati dvije serije (= 14 injekcija Iscador™), kako bi se smanjio imunološki stres i opasnost od metastaza.

Čini se potpuno opravdanim, odgoditi termin operacije na neko određeno vrijeme zbog prethodne terapije imelom. Jer do dijagnosticiranja npr. karcinoma dojke, tumor je imao već nekoliko godina vremena za svoj razvoj.

Nije baš vjerojatno, da će razvoj metastaza započeti baš u tom trenutku, pa treba odvagnuti, nije li bolje prethodno započeti terapiju za podizanje imunološkog sustava. Reagiranje različitih vrsta tumora na terapiju imelom sasvim je različito, tako da rutinska primjena ne dolazi u obzir.
Kod slijedećih tumora pokazalo se nedovoljno reagiranje na terapiju imelom ili je ono potpuno izostalo:

- akutna leukemija
- limfom
- HNO- tumori
- karcinom gušterače
- karcinom želuca
- karcinom jednjaka
- osteo-sarkom
- maligni melanom
- Ewing-sarkom
- Burkitt- sarkom

Ovaj popis ne znači, da je terapija imelom djelotvorna kod tumora koji nisu navedeni.

Za reduciranje nuspojava kemoterapije trebala bi se terapija imelom, nakon ispitane učinkovitosti, provoditi prije i za vrijeme kemoterapije. Eventualno čak i povisiti dozu na 3 x na tjedan, jer je imunološki sustav u to vrijeme posebno opterećen. Enormno opterećenje vidi se po znatno smanjenom broju limfocita i leukocita.

Terapija imelom ima povoljan i ugodan učinak na pacijenta, jer imela djeluje poput piretika, tj. povisuje tjelesnu temperaturu pacijenata, koji uglavnom osjećaju zimicu.

PRIMJENA IMELE

Injekciju treba dati duboko pod kožu. Ako se injektira previše plitko pod kožu, mogu se pogoditi živci osjetljivi na bol koji tuda prolaze. U tom je području povećana i opasnost od alergija.
Paziti: Primjena imele može dovesti do gubitka cinka. Cink treba kontrolirati i po potrebi nadomjestiti!

Ako je moguće, mjesta uboda injekcije trebala bi biti što bliže tumoru, u razmaku od najmanje 3 cm. "Injekcijski sat" pokazao se osobito dobrim na trbuhu oko pupka. Injektira se u udaljenosti širine ruke od pupka, pri čemu se kod svake ponovne injekcije mjesto uboda pomiče svaki put za dva sata.
Kod Iscador™- preparata potrebno je nakon 14 injekcija (= 2 pakiranja po 7 komada) načiniti pauzu od tjedan dana, a zatim ponovo nastaviti terapijom.

Ako su kod visoko rizičnih pacijenata injekcije potrebne svaki drugi dan, nakon 7 dana učini se trodnevna pauza.
Kad bolest poprimi zadovoljavajući tijek, intervali se povećavaju: u 2. godini na dva tjedna i u 3. godini na 3 do 4 tjedna. Godišnje se ipak ne bi smjelo dati manje od deset serija po 7 ampula.
U međuvremenu je terapija imelom kod Iscador™- preparata napredovala. Preparati sadrže uvijek istu određenu količinu lektina s oznakom Iscador™ M 5mg i Iscador™ Qu 5 mg Spezial. U našoj praksi daje se prednost novim preparatima.

• Anti-hormonska terapija kod tumora osjetljivih na hormone ne pokazuje kontraindikacije na terapiju imelom.

IMELA I PROFILAKSA METASTAZA

Klasična medicina trudi se također terapijom obuhvatiti sve metastaze. Taj cilj, unatoč agresivnim terapijama, ostaje nažalost često samo nerealna želja.

Kroz terapije visokog rizika i sa znatnim nuspojavama smanjuje se doduše često veličina i broj metastaza, ali se time ne produžuje ukupno vrijeme preživljavanja.

Jer zbog supresivnih (agresivnih) mjera obrambene snage organizma toliko oslabe, da bi pacijent sigurno dulje poživio bez ikakvih (klasično-medicinskih) tretmana.

Tu nastupa terapija imelom, jer je sprečavanje nastanka metastaza, njihovog rasta i broja, upravo njezina domena. Metastaze, tj. njihova profilaksa tretiraju se u principu kao primarni tumori. Tehniku primjene imele treba proučiti u uputama koje navode farmaceutske firme.

Pacijenti si uglavnom sami daju injekcije i to 2 x tjedno u predjelu trbuha, uz stalno mijenjanje mjesta uboda. Početno djelovanje je gotovo neprimjetno. Lagani porast tjelesne temperature je dobrodošao, pacijenti je u pravilu osjećaju kao ugodu, jer često pate od zimice. Povišena temperatura rijetka je pojava..

• Kod imele se radi o biljnom ekstraktu s mnogo čestica bjelančevine. Teška reakcija u smislu anafilaksije mora se uzeti u obzir, unatoč savjesno provedenom MORA- testiranju. U ordinaciji moraju zato biti na raspolaganju slijedeći preparati: adrenalin, preparati kortizona i antihistaminici. Na raspolaganju bi trebao stajati i aparat s kisikom.

Terapija imelom preporuča se pacijentima nažalost često samo za jačanje imunološkog sistema i kod stanja iscrpljenosti. To ne bi smio biti slučaj, jer terapija imelom predstavlja visokovrijednu terapiju, koju bi trebalo koristiti samo u slučaju prave potrebe.

Razlog za suzdržanost prema terapiji imelom leži u okolnosti, što se učinkovite tvari imele sastoje od biljnih bjelančevina, koje mogu izazvati alergije. Kroz nepromišljeno korištenje može se s vremenom razviti preosjetljivost, tako da se imela više ne može koristiti u svoju pravu svrhu, tj. u terapiji tumora. Treba svakako napomenuti, da je alergija na imelu prilično rijetka. Ona nastupa češće kod pacijenata alergičnih na glavočike i pelud, kao i kod pacijenata s poli-alergičnom dijatezom (pacijenata koji naginjaju različitim alergijama).

Prije primjene terapije pacijente treba ispitati, odnosno testirati.


ALERGIJSKE REAKCIJE NA IMELU

Ukoliko nakon injekcije imele nastupe trenutni simptomi kao vrtoglavica, tahikardija, osjećaj tjeskobe ili slabosti, dovoljna će biti injekcija mješavine kalcija / magnezija (npr. Sandoz™ 10%, Magnesiocard™). Ako se simptomi i dalje pogoršavaju, tako što nastupaju teškoće s disanjem i izbija znoj, onda je potrebna intravenozna injekcija nekog antihistaminika (npr. Fenistil™).

Ako se kod kućne primjene kod pacijenta pojevi svrbež, crvenilo ili oteklina, u pravilu si sam može pomoći kalcijem u šumećim tabletama i stavljanjem hladnih obloga na pogođena mjesta.

Prije nego što se krene na pojedinosti u vezi s imelom, treba promotriti ograničenja.

KONTRAINDIKACIJE IMELE

Kod slijedećih tumora ne smije se koristiti imela:
- primarni tumori mozga,
- Hodginkova bolest (limfogranulomatoza),
- primarni tumori leđne moždine
- Non-Hodgkin limfomi
- leukemije
- plazmacitom
- metastaze u mozgu

Terapije imelom treba izbjegavati kad je stanje tumora povezano s povišenom temperaturom i upalnim procesima, jer imela ima upalno djelovanje s povišenjem temperature. Takva situacija se može pojaviti kod gore navedenih tumora, a isto može biti npr. i slučaj kod karcinoma bronhija.
Kod tumora mozga treba odustati od terapije imelom iz razloga jer postoji opasnost od povećanja pritiska u mozgu koji izaziva imela pojačavajući prokrvljenost (cirkulaciju) u mozgu.

Isto tako, od terapije imelom treba odustati kod tumora krvožilnog sustava, jer djelovanje imele na stimuliranje imunološkog sistema može još više potaknuti napredovanje (progresiju) tumora.

Daljnje kontraindikacije pojavljuju se kod aktivne tuberkuloze kao i kod hyperthyreose (hipertireoza-pojačani rad štitnjače).

Pored korištenja u tumorskoj terapiji, imela se u novije vrijeme dokazala i u terapiji reumatskih oboljenja, gdje utječe na poboljšanje stanja kod tih bolesti - tipičnih pogoršanja CD4 / CD8 Ratio.