VAŽNA OBAVIJEST


VAŽNA OBAVIJEST


Kao rezultat dugogodišnjeg rada prvo jednog čovjeka a onda i skupine entuzijasta nastale su stranice http://drzivkov.blogspot.com/ s ciljem pružanja pomoći oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koju su nadamo se bile korisne i pouzdane, kroz koje smo nastojali biti vodič onima koji nemaju koga pitati za savjet i podršku.

S obzirom na Vašu veliku zainteresiranost i posjećenost ovih stranica 12.03.2012. osnovali smo Udrugu za medicinsko informiranje , čuvanje i unaprijeđenje zdravlja Dr. Živkov stoga obavještavamo sve naše članove, korisnike i čitatelje bloga http://drzivkov.blogspot.com/ da će sve informacije vezane za Udrugu moći ubuduće pratiti na našim stranicama http://drzivkov.com. i naravno na našem i Vašem blogu.

Hvala vam što ste nas pratili sve ove godine, te se radujemo daljnjoj suradnji s Vama na našim novim stranicama.

Dobrodošli na stranice naše Udruge!!

Stranice http://drzivkov.blogspot.com/ neće biti ugašene, ali ćemo ih uređivati sukladno vremenu i mogućnostima.

/NA ZAHTJEV MNOGIH KORISNIKA NAŠIH WEB STRANICA http://drzivkov.blogspot.com/ ODLUČILI SMO IH PONOVO STAVITI U PUNI POGON./

NARAVNO POSJETITE I NAŠE NOVE STRANICE GDJE VAS OČEKUJE JOŠ DOSTA TEKSTOVA I INFORMACIJA

http://drzivkov.com
E.mail: dr.zivkov@gmail.com

OTVORILI SMO NAŠ WEB SHOP PA GA POSJETITE
WEB SHOP

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

subota, 26. studenoga 2011.

KANABIS KAO LIJEK

Puno se istraživalo može li se kanabis koristiti u medicinske svrhe. Najveći je problem u tome što ona ima jako puno sastojaka pa je teško jasno utvrditi koliko je njezino korištenje efikasno i sigurno. Jaka znanstvena podloga nedostaje, ali istraživanja i iskustva navode određene blagodati kanabisa.

Na primjer, kanabis može smanjiti neželjena djelovanja kemoterapije. Lijekovi koji se koriste kod raka su među najjačima i često uzrokuju uzastopna povraćanja.

Kanabis ublažava ta negativna djelovanja i olakšava život bolesnicima, u mnogim slučajevima javljaju se i potpuna izlječenja.
Multipla skleroza druga je bolest kod koje ekstrakt kanabisa može biti koristan mada istraživanja to nisu potvrdila no mnoga svjedočanstva tvrde suprotno.
Popis bolesti na koje pozitivno djeluje kanabis temelji se uglavnom na tvrdnjama ali i raznim istraživanjima.

Te bolesti ili simptomi su sljedeći:
  • glavobolja i migrena
  • astma
  • prevencija srčanog i moždanog udara
  • Parkinsonova bolest
  • Alzheimerova bolest
  • alkoholizam
  • nesanica
  • seksualna indiferentnost (kanabis može potaknuti seksualnu želju)
  • razne vrste karcinoma