VAŽNA OBAVIJEST

VAŽNA OBAVIJEST

Kao rezultat dugogodišnjeg rada prvo jednog čovjeka a onda i skupine entuzijasta nastale su stranice http://drzivkov.blogspot.com/ s ciljem pružanja pomoći oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koju su nadamo se bile korisne i pouzdane, kroz koje smo nastojali biti vodič onima koji nemaju koga pitati za savjet i podršku.

S obzirom na Vašu veliku zainteresiranost i posjećenost ovih stranica 12.03.2012. osnovali smo Udrugu za medicinsko informiranje , čuvanje i unaprijeđenje zdravlja Dr. Živkov stoga obavještavamo sve naše članove, korisnike i čitatelje bloga http://drzivkov.blogspot.com/ da će sve informacije vezane za Udrugu moći ubuduće pratiti na našim stranicama http://drzivkov.com. i naravno na našem i Vašem blogu.

Hvala vam što ste nas pratili sve ove godine, te se radujemo daljnjoj suradnji s Vama na našim novim stranicama.

Dobrodošli na stranice naše Udruge!!

Stranice http://drzivkov.blogspot.com/ neće biti ugašene, ali ćemo ih uređivati sukladno vremenu i mogućnostima.

/NA ZAHTJEV MNOGIH KORISNIKA NAŠIH WEB STRANICA http://drzivkov.blogspot.com/ ODLUČILI SMO IH PONOVO STAVITI U PUNI POGON./


NARAVNO POSJETITE I NAŠE NOVE STRANICE GDJE VAS OČEKUJE JOŠ DOSTA TEKSTOVA I INFORMACIJA

http://drzivkov.com
E.mail: dr.zivkov@gmail.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEMANTI I ISPRAVKE NETOČNIH NAVODA O RADU UDRUGE DR.ŽIVKOV OBJAVLJENE NA PORTALIMA EPH.

Vezano za članke objavljen u novinama i portalima EPH u zadnje vrijeme, moramo izraziti nezadovoljstvo insinuacijama navedenim u naslovu i tekstovima koji opisuju rad udruge Dr.Živkov. Naime navedeni tekstovi objavljeni su bez ikakve prethodne autorizacije s navođenjem netočnih, a u nekim dijelovima i 'zločestih' informacija iz za sada nama nepoznatih razloga. Udruga će sukladno zakonskim odredbama poduzeti određene radnje, jer hajka koju provodi navedeni EPH nemaju ni smisla, a ni svrhe ako dobro čitaju i prate naše stranice. Što oni očito ne rade nego donose popularističke naslove i tekstove iz samo njima znanih razloga.
Dragi i vjerni posjetitelji dobro pročitate naše stranice i usporedite tekstove koji se zadnjih dana plasiraju u javnost sami ćete uvidjeti koliko zločestih i netočnih informacija prenosi navedena grupacija novina i portala u vlasništvu EPH. Osobno smatramo da su naši posjetitelji dovoljno pametni i inteligentni da će uvidjeti razlike tako da ih nećemo detaljno obrazlagati ni analizirati. Jer za to nema nikakvog smisla a ni svrhe.


I za kraj što god pokušavali protiv nas i našeg rada citaramo dvije mudre izreke.
1. "MOŽETE SPRIJEĆITI DA SE ČUJU NAŠE RIJEĆI, NAŠ GLAS I NAŠE TEKSTOVE ALI NIKADA NEMOŽETE SPRIJEĆITI ISTINU"
2. "NIJE VAŽNO ŠTO SE PIŠE I KAŽE, NEGO JE VAŽNO TKO TO PIŠE I KAŽE"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBAVIJEST POSJETIOCIMA NAŠEG WEB BLOGA I WEB SAJTA

U svezi navedenih negativnih insinuacija na rad naše udruge „Dr.Živkov“ ja Dražen Živković kao predsjednik udruge „Dr.Živkov“ opetovano ističem sljedeće:

1. Udruga „Dr.Živkov“ne proizvodi,ne distribuira niti na bilo koji način čini dostupnim javnosti proizvode od konoplje koji bi bili u suprotnosti sa pozitivnim Zakonskim propisima Republike Hrvatske,

2. Udruga „Dr.Živkov“ upućuje posjetitelje naših stranica na one koji u potpunosti pružaju informacije o bolestima i proizvodima od konoplje koji mogu blagotvorno pospješiti tijek oporavka od određenih bolesti kao što je npr. CA,

3. Udruga „Dr.Živkov“ opetovano ističe kako proizvodi na koje ona upućuje nisu lijek niti imaju svojstvo lijeka već samo mogu biti nadomjestak u prehrani te da prije bilo koje konzumacije preparata je nužno posavjetovati se sa svojim liječnikom.

Iako smo to već do sada puno puta napisali osjetili smo potrebu da Vam još jednom skrenemo pozornost na sve gore navedeno.

Za Udrugu „Dr.Živkov“
Dražen Živković, predsjednik

subota, 26. studenoga 2011.

USPOREDBA CANNABIS SATIVE SA CANNABIS INDICOM I OSTALIM HIBRIDIMA

U usporedbi sorti(indica i sativa) unutar roda(cannabis) moraju se izabrati reprezentativni uzorci kao mjerila za pojedine sorte.Pri tome uzorci moraju predstavljati sva glavna obilježja pojedine sorte.U tu svrhu sam izabrao generički afgani kao moje mjerilo za indica sortu i križanu Oaxaca/ Colombian kao mjerilo za sativa sortu.Iz ove dvije sorte možemo uočiti najviše vidljive ali bitne razlike i sličnosti.

Kada pokušavate odabrati medicinski soj(u daljnjem tekstu>strain) prvo moramo napraviti popis željenih dobrobiti od korištenja marihuane ,npr. ukoliko bolujete od kroničnog umora s fibromijalgijom možda biste poželjeli sljedeće dobrobiti:
1) povećanje energije
2) olakšanje bolova
3) podršku imunološkom sustavu

Osoba bi onda istražila koji strain pokazuje učinkovitost u tim područjima i potom izabrala jedan ili više strainova kako bi postigla željene učinke.Može biti da jedan hibrid postiže sve željene učinke(u ovom slučaju vjerojatno sativa dominantni hibrid iz razloga kojima ćemo se kasnije posvetiti).Moramo zapamtiti da su većina informacija o ovom anegdotične i prilično subjektivne tako da bilo koja specifična upotreba uvelike ovisi o osobnoj reakciji na pojedini strain.

Nakon što smo rekli ove stvari možemo se pozabaviti samim biljkama,općenito Cannabis sativa je višlji i vitkiji strain koji pod optimalnim uvjetima može narasti i 5-6 m, obično je karakterizirana usko ozupčanim lišćem i mekim cvjetnim vrhovima u obliku koplja koji mogu biti izrazito smolasti.Kanabinoidi prisutni kod Cannabis sative su karakterizirani povišenom razinom kannabidiola(skraćenica>CBD,op.prev.) i više psihološki stimulativnim učincima(iako određeni afrički i havajski tipovi mogu biti prilično sedativni na pomalo jedinstven način).Sative također imaju veću sposobnost ojačavanja imuniteta negoli indike.Tinkture napravljene od cannabis sative su vrlo učinkovite kod streptokoknog faringitisa(laički angina ili upala grla op.a.) a čini se da imuno-kompromitirani bolesnici daju prednost ovoj sorti.
Cannabis indica je karakterizirana nižim i debljim rastom(1-2m) sa širokim i duboko ozupčanim lišćem te puno više kompaktnim čvrstim cvjetnim vrhovima. Kanabinoidi prisutni kod indika najčešće imaju povišenu razinu cannabinola(skraćenica>CBN,op.prev.) i puno više opojni tip psihološkog učinka.Indike jako dobro djeluju za olakšanje bolova i smirenje. Tinkture napravljene od indika su vrlo učinkovite kod mišićnih grčeva i različitih tipova mialgija i neuralgija.Čini se također da se ove sorte preferiraju kod mučnine.
Uzevši ovo sve u obzir trebate također znati da vjerojatno postoji oko 500(ili više) različitih hibrida sativa i indika a svaki ima svoj jedinstven profil kanabinoida.


Koristeći glavne osobine sorti kao mjerilo možete eksperimentirati različitim hibridizacijama istih kako bi postigli fino podešavanje željenih učinaka(efekata).Imajte na umu da ćete najbolje sami procjeniti što djeluje na vas i na vama je da odredite što će to biti