VAŽNA OBAVIJEST

VAŽNA OBAVIJEST

Kao rezultat dugogodišnjeg rada prvo jednog čovjeka a onda i skupine entuzijasta nastale su stranice http://drzivkov.blogspot.com/ s ciljem pružanja pomoći oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koju su nadamo se bile korisne i pouzdane, kroz koje smo nastojali biti vodič onima koji nemaju koga pitati za savjet i podršku.

S obzirom na Vašu veliku zainteresiranost i posjećenost ovih stranica 12.03.2012. osnovali smo Udrugu za medicinsko informiranje , čuvanje i unaprijeđenje zdravlja Dr. Živkov stoga obavještavamo sve naše članove, korisnike i čitatelje bloga http://drzivkov.blogspot.com/ da će sve informacije vezane za Udrugu moći ubuduće pratiti na našim stranicama http://drzivkov.com. i naravno na našem i Vašem blogu.

Hvala vam što ste nas pratili sve ove godine, te se radujemo daljnjoj suradnji s Vama na našim novim stranicama.

Dobrodošli na stranice naše Udruge!!

Stranice http://drzivkov.blogspot.com/ neće biti ugašene, ali ćemo ih uređivati sukladno vremenu i mogućnostima.

/NA ZAHTJEV MNOGIH KORISNIKA NAŠIH WEB STRANICA http://drzivkov.blogspot.com/ ODLUČILI SMO IH PONOVO STAVITI U PUNI POGON./


NARAVNO POSJETITE I NAŠE NOVE STRANICE GDJE VAS OČEKUJE JOŠ DOSTA TEKSTOVA I INFORMACIJA

http://drzivkov.com
E.mail: dr.zivkov@gmail.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEMANTI I ISPRAVKE NETOČNIH NAVODA O RADU UDRUGE DR.ŽIVKOV OBJAVLJENE NA PORTALIMA EPH.

Vezano za članke objavljen u novinama i portalima EPH u zadnje vrijeme, moramo izraziti nezadovoljstvo insinuacijama navedenim u naslovu i tekstovima koji opisuju rad udruge Dr.Živkov. Naime navedeni tekstovi objavljeni su bez ikakve prethodne autorizacije s navođenjem netočnih, a u nekim dijelovima i 'zločestih' informacija iz za sada nama nepoznatih razloga. Udruga će sukladno zakonskim odredbama poduzeti određene radnje, jer hajka koju provodi navedeni EPH nemaju ni smisla, a ni svrhe ako dobro čitaju i prate naše stranice. Što oni očito ne rade nego donose popularističke naslove i tekstove iz samo njima znanih razloga.
Dragi i vjerni posjetitelji dobro pročitate naše stranice i usporedite tekstove koji se zadnjih dana plasiraju u javnost sami ćete uvidjeti koliko zločestih i netočnih informacija prenosi navedena grupacija novina i portala u vlasništvu EPH. Osobno smatramo da su naši posjetitelji dovoljno pametni i inteligentni da će uvidjeti razlike tako da ih nećemo detaljno obrazlagati ni analizirati. Jer za to nema nikakvog smisla a ni svrhe.


I za kraj što god pokušavali protiv nas i našeg rada citaramo dvije mudre izreke.
1. "MOŽETE SPRIJEĆITI DA SE ČUJU NAŠE RIJEĆI, NAŠ GLAS I NAŠE TEKSTOVE ALI NIKADA NEMOŽETE SPRIJEĆITI ISTINU"
2. "NIJE VAŽNO ŠTO SE PIŠE I KAŽE, NEGO JE VAŽNO TKO TO PIŠE I KAŽE"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBAVIJEST POSJETIOCIMA NAŠEG WEB BLOGA I WEB SAJTA

U svezi navedenih negativnih insinuacija na rad naše udruge „Dr.Živkov“ ja Dražen Živković kao predsjednik udruge „Dr.Živkov“ opetovano ističem sljedeće:

1. Udruga „Dr.Živkov“ne proizvodi,ne distribuira niti na bilo koji način čini dostupnim javnosti proizvode od konoplje koji bi bili u suprotnosti sa pozitivnim Zakonskim propisima Republike Hrvatske,

2. Udruga „Dr.Živkov“ upućuje posjetitelje naših stranica na one koji u potpunosti pružaju informacije o bolestima i proizvodima od konoplje koji mogu blagotvorno pospješiti tijek oporavka od određenih bolesti kao što je npr. CA,

3. Udruga „Dr.Živkov“ opetovano ističe kako proizvodi na koje ona upućuje nisu lijek niti imaju svojstvo lijeka već samo mogu biti nadomjestak u prehrani te da prije bilo koje konzumacije preparata je nužno posavjetovati se sa svojim liječnikom.

Iako smo to već do sada puno puta napisali osjetili smo potrebu da Vam još jednom skrenemo pozornost na sve gore navedeno.

Za Udrugu „Dr.Živkov“
Dražen Živković, predsjednik

subota, 26. studenoga 2011.

PREPORUKE SORTI KOJE IDU U KORIST SPECIFIČNIM TJELESNIM SUSTAVIMA

Neurološki problemi bi se trebali tretirati kao pojedinačni slučajevi sa sativa dominantnim hibridima koji se koriste kao stimulativna sredstva(kao što je kod tenzijske gavobolje) samo gdje je taj učinak poželjan.Općenito neurološki problemi reagiraju dobro na umirujuću učinak indike.Kao prilog tome osobno poznam mladića koji je uspio izbaciti Haldol(generički>haloperidolum op.prev.) iz terapije i kontrolirati svoj Touretteov sindrom koristeći indika dominantne strainove.

Mišićno-koštana oboljenja mogu predstavljati dvostruki problem,uz bol koja se povezuje s ovim bolestima mogu se često pojaviti i depresija te zamor.Dakle,jednostavno rješavanje preporukom snažne analgetske indike bi se moglo spojiti sa sekundarnim oboljenjima tj. zamorom i depresijom.Takvim slučajevima se kao odgovor nameće hibridni strain,tražite olakšanje boli koje omogućuje afghani, križan sa stimulativnom sativom koja će pomoći da se održite aktivnima,ukoliko bi imali koristi od toga.U nekim slučajevima jednostavno koristeći jako potentnu havajsku ili afričku sativu se može postići ravnoteža između olakšavanja boli i razine energije(ovi strainovi izgleda usporavaju tijelo ali ostavljaju um veoma aktivnim).


Imunološki problemi stvaraju specijalne potrebe bolesnika u tolikoj mjeri da ulaze u čistoću proizvoda kao i metodu liječenja.Oboljeli od AIDS-a nesmiju biti izloženi plijesni ili gljivama tako da se mora posvetiti velika pozornost stvrdnjavanju proizvoda do apsolutne suhoće.

Također imunološki problemi mogu biti prilično bolni tako da treba izabrati proizvod koji daje maksimalnu dobrobit sa minimalnim negativnim utjecajem na imunološki sustav.Povratne informacije koje sam primio upućuju na to da prednost sativa streinovima daju imunokompromitirani bolesnici zbog njihovog uzdižućeg učinka(da li bi moglo ovo biti i za ojačavanje imuniteta?) i porasta energije koji uzrokuju.

Probavni učinci su ono što je zaista izazvalo renesansu u liječenju cannabisom.Godinama su učinci kanabisa kao moćnog antiemetika(sredstvo protiv povraćanja,op.prev.) i pojačivača apetita bili poznati bolesnicima koji boluju od karcinoma.Za ovaj sustav ću dati jednu široku preporuku; indike su izgleda široko učinkovite kod većine probavnih smetnji uz iznimku bolesti kretanja(putovanja) kojoj pogoduju stimulativni učinci sative.


Kožni problemi se mogu javiti kroz nekoliko oblika,kao običan svrbež ili povrede neke vrste.Sistemski antiupalni kanabinoidi mogu biti od koristi,upotrebljavajte niske doze indike(pretjerana upotreba može učiniti svrbež još jačim kao što opijati imaju učinak na neke ljude) i možda topikalna priprema smolaste sative(otopljena u otapalu neke vrste) mogu omogućiti "tematski" antiupalni učinak.


Srčano dišni problemi i kanabis su često kontraverzne teme jer mejnstrim medicine vidi inhalaciju bilo kakvog dima kao prokletsvo(anatemu).Međutim srčani i plućni bolesnici nalaze dobrobiti od upotrebe kanabisa unatoč medicinski negativnoj pristranosti.Srčani bolesnici mogu imati dobrobit od sedativnih(umirujućih)indika za opuštanje i olakšavanje stresa no tome treba pažljivo pristupiti jer kanabis može povećati broj otkucaja srca ali bez povećanja krvnog tlaka(ja koristim kanabis prije post bypass[ugrađivanje srčane prijemosnice,op.prev.] vježbi i mogu izdržati 45min teške aerobične vježbe bez problema a manje od godinu dana nakon operacije).Plućna oboljenja se općenito ne bi trebala liječiti sa pušenjem proizvoda uz iznimku stanjima koja reagiraju na ekspektoranse(tvari koje pospješuju iskašljavanje,op.prev.) jer pušenje kanabisa bilo koje sorte odlično pospješuje iskašljavanje.


Psihološka terapija Kanabisom je stara koliko i čovjekovo druženje s tim cvijetom.Kanabis je učinkovit kod ustezanja od uzimanja nekih tvari(ovdje se vjerojatno misli na ovisnosti o drogama op.prev.) i različitih mentalnih uznemirenosti.Jedan od načina na koji djeluje je mjenjanje raspoloženja korisnika,uobičajeno u pozitivnom smjeru,iako može prouzročiti para

noju i uznemirenost u nekim slučajevima.Odabir strejna za psihičke probleme bi trebao ovisiti o tome dali stanje uzrokuje agitaciju i nemir ili depresiju i strah te na osnovu toga izabrati odgovarajuće stimulativne ili umirujuće kvalitete.

Endokrini poremećaji u pravilu nisu primarno pod utjecajem kanabisa i njegova upotreba je primarno palijativna(palijativno liječenje je ono koje otklanja prividno samo vanjske znakove bolesti, a ne samu bolest i njen uzrok,suprotno tome je radikalno liječenje,op.prev.) Odabir strejna bi se trebao fokusirati na jačanje imuniteta i olakšavanje osjećaja tuge.


Kemoterapija i terapija zračenjem uzrokuju veliki stres za organizam,ova liječenja zaista doslovno dovode tijelo u stanje blizu smrti kako bi se uništio manje izdržljiv karcinom.Kao rezultat pojavljuje se čitav raspon fizičkih i duševnih simptoma koji prate ove drastične tretmane. Najpoznatiji primarni simptomi koji prate ova liječenja su razarajuća mučnina i povraćanje ali popis sekundarnih učinaka liječenja je puno duži.Još jednom liječenje kanabisom bi trebalo biti kao podrška,održavanje apetita,olakšavanje nelagode i podizanje bolesnikovog duha,sative se čine dobrima za ove učinke kao i za održavanje imunološkog sustava.


Oftalmološki se koristi od olakšavanja glaukoma do usporavanja makularne degeneracije.Vjerujem da su indike najučinkovitije kod očnih problema jer imaju veću koncentraciju kanabinoida koji blokiraju kalcijeve kanale.Ove tvari djeluju na sličan način kao lijekovi blokatori kalcijevih kanala za krvni tlak osim što očni živac ima specifične receptore za endokanabinoide(tvari koje nastaju u tijelu konzumiranjem kanabisa)


Ginekološki problemi čije se liječenje kanabisom proslavilo u vrijeme kraljice Elizabete u smislu olakšavanja predmenstrualnih simptoma.Budući je kraljičin kanabis najvjerojatnije došao iz indije u to vrijeme se radilo o indiki ili dominantnom indika hibridu.


Ovaj vodič nikako ne smatrajte završenim jer kako izlaze nova istraživanja i više dugogodišnjih korisnika kanabisa istupi s vlastitim iskustvima tako će biti nadopunjen.zasada molim ukoliko je neko voljan doprinjeti informacijama o medicinskoj upotrebi marihuane da me kontaktira putem ovog foruma ,
http://www.marijuanagirls.com , mi smo ipak studij o kanabisu s najdužim postojanjem koji postoji i moramo korelirati podatke te ih tumačiti van političkog utjecaja.

Siguran sam da što je više odrađenih istraživanja tako će i potencijal ovog zadivljujućeg lijeka postati vidljiv. Do sada je najviše istraživanja učinjeno sa pušenjem kanabisa ili njegovih sintetičkih derivata,izostavljajući učinke alternativnih metoda unosa(tinkture,hrana,preko kože,vaporizatori,inhaleri).Upotrebom svih tih metoda doći će do promjene učinka jedno te iste sorte kanabisa.Mi svi, za koje su ove informacije,čine trenutno prvu frontu istraživanja o kanabisu.Mi smo ti koji se neće odreći ovog divnog lijeka i koji će biti pioniri u postavljanju kanabisa na zasluženo mjesto u čovjekovom ormariću s lijekovima.(morao sam doslovno prevesti,zvuči bezveze al nadam se da ste shvatili poantu,op.prev.)


Zaključno,čineći ovaj korak u upotrebi kanabisa kao lijeka vi istodobno branite svoju kontrolu nad vlastitim zdravljem,u onoj mjeri koja se odnosi na odabir terapije najučinkovitije za vas.Mnogo ljudi koristi kanabis za olakšavanja bolova i kao bi smanjili potrebu za unosom daleko opasnijih i ovisnostima sklonijih lijekova.Drugi ga pak koriste kako bi stimulirali apetit i time spriječili pothranjenost koju uzrokuju AIDS i kemoterapija.Ukoliko iz bilo kojeg razloga koristite kanabis molim vas da to radite s odgovornošću jer predrasude protiv kanabisa mogu nestati jedino stalnim primjerima odgovornih ljudi koji su trenutno sankcionirani u pogledu njegovog korištenja.(da pojasnim;misli se na pravni status tj. ilegalnost marihuane,op.prev.)


Eto ljudi čitajte,konzumirajte,podjelite vaša iskustva,djelujte!!!