VAŽNA OBAVIJEST

VAŽNA OBAVIJEST

Kao rezultat dugogodišnjeg rada prvo jednog čovjeka a onda i skupine entuzijasta nastale su stranice http://drzivkov.blogspot.com/ s ciljem pružanja pomoći oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koju su nadamo se bile korisne i pouzdane, kroz koje smo nastojali biti vodič onima koji nemaju koga pitati za savjet i podršku.

S obzirom na Vašu veliku zainteresiranost i posjećenost ovih stranica 12.03.2012. osnovali smo Udrugu za medicinsko informiranje , čuvanje i unaprijeđenje zdravlja Dr. Živkov stoga obavještavamo sve naše članove, korisnike i čitatelje bloga http://drzivkov.blogspot.com/ da će sve informacije vezane za Udrugu moći ubuduće pratiti na našim stranicama http://drzivkov.com. i naravno na našem i Vašem blogu.

Hvala vam što ste nas pratili sve ove godine, te se radujemo daljnjoj suradnji s Vama na našim novim stranicama.

Dobrodošli na stranice naše Udruge!!

Stranice http://drzivkov.blogspot.com/ neće biti ugašene, ali ćemo ih uređivati sukladno vremenu i mogućnostima.

/NA ZAHTJEV MNOGIH KORISNIKA NAŠIH WEB STRANICA http://drzivkov.blogspot.com/ ODLUČILI SMO IH PONOVO STAVITI U PUNI POGON./


NARAVNO POSJETITE I NAŠE NOVE STRANICE GDJE VAS OČEKUJE JOŠ DOSTA TEKSTOVA I INFORMACIJA

http://drzivkov.com
E.mail: dr.zivkov@gmail.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEMANTI I ISPRAVKE NETOČNIH NAVODA O RADU UDRUGE DR.ŽIVKOV OBJAVLJENE NA PORTALIMA EPH.

Vezano za članke objavljen u novinama i portalima EPH u zadnje vrijeme, moramo izraziti nezadovoljstvo insinuacijama navedenim u naslovu i tekstovima koji opisuju rad udruge Dr.Živkov. Naime navedeni tekstovi objavljeni su bez ikakve prethodne autorizacije s navođenjem netočnih, a u nekim dijelovima i 'zločestih' informacija iz za sada nama nepoznatih razloga. Udruga će sukladno zakonskim odredbama poduzeti određene radnje, jer hajka koju provodi navedeni EPH nemaju ni smisla, a ni svrhe ako dobro čitaju i prate naše stranice. Što oni očito ne rade nego donose popularističke naslove i tekstove iz samo njima znanih razloga.
Dragi i vjerni posjetitelji dobro pročitate naše stranice i usporedite tekstove koji se zadnjih dana plasiraju u javnost sami ćete uvidjeti koliko zločestih i netočnih informacija prenosi navedena grupacija novina i portala u vlasništvu EPH. Osobno smatramo da su naši posjetitelji dovoljno pametni i inteligentni da će uvidjeti razlike tako da ih nećemo detaljno obrazlagati ni analizirati. Jer za to nema nikakvog smisla a ni svrhe.


I za kraj što god pokušavali protiv nas i našeg rada citaramo dvije mudre izreke.
1. "MOŽETE SPRIJEĆITI DA SE ČUJU NAŠE RIJEĆI, NAŠ GLAS I NAŠE TEKSTOVE ALI NIKADA NEMOŽETE SPRIJEĆITI ISTINU"
2. "NIJE VAŽNO ŠTO SE PIŠE I KAŽE, NEGO JE VAŽNO TKO TO PIŠE I KAŽE"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBAVIJEST POSJETIOCIMA NAŠEG WEB BLOGA I WEB SAJTA

U svezi navedenih negativnih insinuacija na rad naše udruge „Dr.Živkov“ ja Dražen Živković kao predsjednik udruge „Dr.Živkov“ opetovano ističem sljedeće:

1. Udruga „Dr.Živkov“ne proizvodi,ne distribuira niti na bilo koji način čini dostupnim javnosti proizvode od konoplje koji bi bili u suprotnosti sa pozitivnim Zakonskim propisima Republike Hrvatske,

2. Udruga „Dr.Živkov“ upućuje posjetitelje naših stranica na one koji u potpunosti pružaju informacije o bolestima i proizvodima od konoplje koji mogu blagotvorno pospješiti tijek oporavka od određenih bolesti kao što je npr. CA,

3. Udruga „Dr.Živkov“ opetovano ističe kako proizvodi na koje ona upućuje nisu lijek niti imaju svojstvo lijeka već samo mogu biti nadomjestak u prehrani te da prije bilo koje konzumacije preparata je nužno posavjetovati se sa svojim liječnikom.

Iako smo to već do sada puno puta napisali osjetili smo potrebu da Vam još jednom skrenemo pozornost na sve gore navedeno.

Za Udrugu „Dr.Živkov“
Dražen Živković, predsjednik

subota, 26. studenoga 2011.

KANABIS DILJEM EU I MALO ŠIRE - NOVA ZAKONSKA REGULATIVA

AUSTRIJA
Moguće je na recept prepisati lijekove nabilone (Cesamet) i dronabinol koji se uvozi iz Njemačke (godišnje dva kg). U 60% slučajeva zdravstveno osiguranje pokriva troškove.

BELGIJA
Dopuštena je medicinska uporaba kanabisa u tretiranju glaukoma, spazama uzrokovanih multiplom sklerozom, AIDS-a i kroničnih bolova kad ne pomaže konvencionalna medicina. Posjedovanje do tri grama kanabisa tretira se kao blaži prekršaj.

FINSKA
Od 2006. uz posebne dozvole može se rabiti kanabis protiv bolova. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi najavilo je 2007. publiciranje vodiča o medicinskoj uporabi kanabisa.

FRANCUSKA

Nije dopušteno korištenje kanabisa u medicinske svrhe. Do 2008. izdane su 74 dozvole za lijek Marinol (dronabinol) za tretiranje bolova, gubljenje apetita, mučninu i povraćanja, Tourretteov sindrom, distoniju i neurološke probleme.

IZRAEL
Ravnatelji psihijatrijskih ustanova izdaju potvrde o medicinskom korištenju kanabisa. Od 2009. godine 700 pacijenata dobilo je takvo dopuštenje.

ŠPANJOLSKA
Posjedovanje i uzgajanje kanabisa za osobnu uporabu je legalno, ali ne i preprodaja. Liječnici mogu prepisati lijek Cesamet (nabilone) i Marinol (dronabinol) protiv mučnine i povraćanja zbog kemoterapija, te Sativex kod različitih poremećaja.

ŠVEDSKA
Kanabis nije dopušten za medicinsku uporabu. Postoje iznimke kod lijekova Marinol i Sativex. Pacijenti koji koriste kanabis u medicinske svrhe kažnjavaju se kao i rekreativni konzumenti.

ŠVICARSKA
Dronabinol se rabi rijetko jer postoji samo jedna ljekarna koja ima dopuštenje da prodaje taj kanabinoid koji se uvozi iz Njemačke. Trenutačno ga koristi 30-ak pacijenata. Medicinska uporaba kanabisa je nezakonita, ali ju vlasti toleriraju ako nije namijenjena preprodaji. Od slijedeće godine dozvoljena je proizvodnja do 4 biljke po članu porodice.

NIZOZEMSKA
Kanabis je dopušten u medicinske svrhe. Trenutačno 500 pacijenata koristi ovaj lijek.

VELIKA BRITANIJA
Kanabis je ilegalan, ali kazne za posjedovanje manjih količina u medicinske svrhe doista su rijetke. Sativex može biti propisan kao neregistriran lijek za točno imenovana pacijenta. Kanabinoid nabilone je licenciran za tretiranje pacijenata na kemoterapiji zbog mučnina i povraćanja, ali je i u širokoj primjeni protiv bolova i spazama.

SAD

Medicinska uporaba kanabisa dopuštena je u ovim državama: Aljaska, Kalifornija, Colorado, Havaji, Maine, Maryland, Minnesota, Montana, New Jersey, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont i Washington. Liječnici mogu prepisati Marinol i Cesamet.

Nadam se i želim vjerovati da će se ovaj fantastični lijek legalizirati što prije u svim zemljama svijeta jer Bog je rekao
"Gospodin iz zemlje pravi lijekove i razborit ih čovjek ne odbacuje"